Blogg

Sunne og varierte oppskrifter, tips og råd 

Tomatrisotto med fetaost

Mmm..risotto er litt sånn kosemat. Det er noe med den kremete konsistensen og parmesanosten, skikkelig snadder. Jeg prøvde en ny vri med tomat denne gangen, og det er slettes ikke alltid jeg blir såpass fornøyd når jeg prøver meg på noe nytt!

Har du byggryn i kjøkkenskapet kan det fint erstatte risottoris - bare husk å bløtlegge dem natten over isåfall.

Tomatrisotto med fetaost
Hovedrett til 2 sultne eller tilbehør til 4

2 ss olivenolje
½ løk, finhakket
2 fedd hvitløk, finhakket

1,5 dl risottoris eller byggryn
2 dl sterk kylling- eller grønnsaksbuljong (jeg brukte kyllingfond beregnet til 5 dl væske)
1 boks hakkede tomater (400 gram)

1 laurbærblad
Paprikakrydder, gjerne røkt/smoked
Chilikrydder

100 gram spinat, ruccola eller tilsvarende bladgrønt
3 ss revet parmesan
Litt salt hvis det trengs, husk at det ofte er en del salt i buljong/fond

Fetaost, 75 - 100 gram

Ha olje i ei gryte og fres løk og hvitløk på middels varme et par minutter. Ha i risottorisen og noen dryss paprika- og chilikrydder som du blander godt sammen. Gi det også et minutt før du tilsetter buljong, hakkede tomater og et laurbærblad. Dette skal småkoke til det meste av væsken har kokt inn og risen har fin tyggekonsistens, 35-40 minutter. 
Før servering tar du ut laurbærbladet og har i bladgrønt og parmesan. Rør godt sammen og smak ev. til med salt og mer krydder. Fetaosten strør du over til slutt.

Tomatrisottoen kan serveres som tilbehør til kylling eller annet kjøtt/fisk, men den gjør seg veldig godt alene også, det kan jeg skrive under på! ;)