Blogg

Ernæringsrådgiver som deler sunne og varierte oppskrifter og tips om kosthold 

Pannekakerull

Pannekakerull har vært et av mine favorittmåltider gjennom hele vinteren. Jeg har det med å få dilla på matretter en lang periode før jeg går fullstendig lei, men jeg har ennå ikke møtt veggen med denne, heldigvis. 

Noe av det jeg liker med pannekakerullen er at den gir litt følelsen av å ha unnet seg noe ekstra, selv om den er både sunn og enkel å lage. Jeg spiser den som regel til lunsj, men jeg blir overraska om den ikke fungerer like bra til frokost eller kveldsmat.

Oppskriften gir røre nok til to porsjoner, så enten kan du spare halvparten eller du kan være grei å dele pannekakemåltidet med noen. Røra kan uten problem overnatte i kjøleskapet ei natt eller to. Røra vil tykne litt når den står, så spe den gjerne ut med litt ekstra melk før du steiker.

Foto: Renate Foss Skardal

Foto: Renate Foss Skardal

Pannekakerull
2 stk

2 egg
100 gram mager kesam - tilsvarende 2 overfylte spiseskjeer
50 gram havremel - tilsvarende 4 spiseskjeer
0,5 dl melk
Litt kardemomme

Grunnen til at jeg her velger å bruke mager kesam, er for å tilføre ekstra protein til måltidet. Proteinene vil blant annet være med å bidra til at du ikke blir like raskt sulten og gi et mer balansert måltid rent næringsmessig. Det er en betydelig forskjell på proteininnholdet i original og mager kesam, derfor den magre varianten.

Pisk sammen egg og mager kesam før du blander i mel og kardemomme. Ha i melka til slutt og pisk til ei jevn røre.

Bruk littegrann margarin i stekepanna og stek på middels varme til pannekaka har fått god farge på begge sider. Serveres lunken med foretrukket pålegg - her er det syltetøy som gjelder for min del, men å ha sukker på til lørdagsfrokosten hadde ikke vært å forakte det heller!

Pannekakerullen er nokså komplett som måltid i seg selv, men skal du virkelig gå for gull så knasker du i deg en frukt eller grønnsak i forkant og lar pannekakerullen bli desserten :)