Blogg

Ernæringsrådgiver som deler sunne og varierte oppskrifter og tips om kosthold 

"Ny" havregrøt

Dette er såpass lettvint at det nesten ikke kan regnes som en oppskrift..havregrøt er jo ikke akkurat ukjent for de fleste. Men la oss kalle det et tips da! 

Tipset er havregrøt kokt på havremel..spennende ikke sant? ;)

Men havregrøt kokt på mel er overraskende ulik havregrøt kokt på gryn. Konsistensen har mye å si for opplevelsen av måltidet, og en myk og glatt grøt blir fort noe helt annet enn en grøt med mer konsistens. Jeg fikk i hvert fall en aha-opplevelse!

En av fordelene med grøt kokt på mel er at den stort sett bare trenger et raskt oppkok for å tykne og bli ferdig. Noen minutter spart en travel morgen. En annen fordel er at den er enklere for de minste barna som skal i gang med grøt, eller eldre og andre med tannproblemer, svelgevansker o.l. å spise. Verdt å ha i bakhodet.


Havregrøt

1 dl havremel
2 dl melk

Ei klype salt hvis du syns det trengs

Lag deg gjerne en større porsjon hvis det er lenge til neste måltid og du ikke tilsetter noen nøtter eller annen mettende topping etterpå.

Visp melk og havremel sammen i ei gryte. Ha gryta på middels varme og rør underveis til grøten begynner å tykne. Skru av varmen, ta evt. gryta av plata, og rør til grøten er passe tykk. Det er fort gjort at grøten går fra passe tykk til for tykk i konsistensen, men da sper du bare med litt mer melk.

Server med "standard" sukker, kanel og smørøye eller slå til med fersk eller tørka frukt, bær, hakka nøtter eller frø.