Blogg

Ernæringsrådgiver som deler sunne og varierte oppskrifter og tips om kosthold 

Yoghurtis med jordbær og sitron

Det gjelder å være forberedt på issesongen, og det er jeg i aller høyeste grad! Det er ikke bare bananisen som går ned på høykant her i gården, det gjør også yoghurtisen. Yoghurtis er veldig friskt og godt, og også veldig enkelt å lage selv. Bortsett fra den tiden det tar for isen å fryse er denne lagd på 5 minutter. Kanskje noe å tenke på til 17.mai? :)

Yoghurtis med jordbær og sitron
2 rause porsjoner

225 gram frosne jordbær
100 gram gresk yoghurt
Skall av 1/2 liten sitron
2 ss melis

Ha de frosne jordbærene i en kjøkkenmaskin og kjør til de er godt hakka. Ha i resten av ingrediensene og kjør på høy hastighet til du får en kremete konsistens på isblandinga. Prøv deg fram med mengden sitronskall så det ikke ender opp med å overskygge de andre smakene. Ha blandingen i en form og dekk med plastfolie eller lokk. Frys i minimum et par timer.

Så er det bare å kose seg med is - du trenger ikke ei gang sol for å unne deg ei skål av denne!