Blogg

Sunne og varierte oppskrifter, tips og råd 

Gulrotlapper

Jeg er inni en lappe-periode igjen. Det er så enkelt og greit å lage klar ei røre på kvelden og steke morgenen etter. Ferske lapper til frokost :)

Stort sett ligner lappeoppskriftene mine på hverandre, med nye ingredienser som kommer til innimellom. Nå for tiden er revet gulrot en gjenganger. Revet gulrot gjør lappene saftige og en anelse søtere, og så får man jo sneket inn en ekstra grønnsak. Ekstra godt blir det hvis man har i banan i tillegg!

Gulrotlapper
5-6 stk

80 gram eller 5-6 ss havremel
2 egg
60 gram eller 2 store ss cottage cheese, most med gaffel
1 revet gulrot
0,5 ts bakepulver

Evt. 0,5-1 banan, most med gaffel
Evt. et lite dryss kanel, kardemomme, vaniljepulver eller annet som frister

Bland sammen alle ingrediensene til en tykk røre som du lar stå å svelle litt. La den gjerne stå i kjøleskap over natta. Stek fem-seks lapper i litt smør og pass på å lage de tykke, da blir de ekstra saftige.

Jeg tar ofte lapper med på jobb også. En boks frosne bær og litt sukrin gold i tillegg, så har jeg lapper med rørte bær til lunsj :)