Blogg

Ernæringsrådgiver som deler sunne og varierte oppskrifter og tips om kosthold 

Frokostblanding med kakao, gresskarkjerner og pistasj

Frokostrutinene mine har stort sett bestått av havregryn og havregrøt i det siste, men nå var det på tide med litt forandring. Det spørs om ikke denne frokostblandinga må lages opp i dobbel porsjon hver søndag framover!

Frokostblanding med kakao, gresskarkjerner og pistasj

200 gram havregryn
50 gram gresskarkjerner
50 gram pistasjnøtter
50 gram valnøtter
1 ss kakao (gir en diskret kakaosmak - bruk gjerne mer)
Ei klype salt


1 ss smør
25 gram sukrin gold eller annen søtning
1 ts honning
0,5 dl vann

Hakk opp nøtter og frø og bland alt det tørre bortsett fra sukrin gold. Smelt smør sammen med honning, sukrin gold og vann i en kjele. Bland så det våte godt med det tørre og spre utover et stekebrett.

Stek på 150 grader midt i ovnen i ca. 30 minutter til du ser fargen har blitt mørkere. Rør litt rundt i blandingen ei gang eller to underveis. Avkjøl og oppbevar i tett boks.

Tips: Lag dobbel porsjon når du først er i gang og stek i to omganger.

Tørket frukt og annet stæsj gjør frokostblandinga litt mer spennende både i smak og utseende. Kokos og aprikos kan varmt anbefales!