Blogg

Ernæringsrådgiver som deler sunne og varierte oppskrifter og tips om kosthold 

Ovnsbakte rotgrønnsaker

Rotgrønnsaker og høst hører sammen. Fargerik mat og fargerik årstid!

Fantastisk fargerik polkabete!

Fantastisk fargerik polkabete!

Ovnsbakte rotgrønnsaker er veldig enkelt, og bortsett fra skrelling og kutting gjør de seg selv der de står i ovnen og baker. Dette er en typisk "ta det du har liggende i kjøleskapet"-rett, så da blir det brukt opp litt rester i tillegg!

I mitt kjøleskap hadde jeg (til 2 porsjoner):

2 gulrøtter
1 potet
2 polkabeter
1 liten rødløk
2 fedd hvitløk

1/2 søtpotet (jeg vil anbefale å heller bruke pastinakk e.l., søtpoteten ble for myk etter min smak. Evt. kan du tilsette søtpotet halvveis i steketiden)

Kutt alle grønnsakene i passe store biter og legg de i en ildfast form. Ha over litt salt og timian, ei ss olivenolje og en skvis sitron. 1-2 ts honning er også godt hvis du ønsker en søtere smak. Bland alt godt og la det  steke i ovnen på 200 grader i ca. 45 minutter. Vend gjerne grønnsakene ei gang eller to underveis.

DSC_0402 2.JPG

Rotgrønnsaker kan du bruke til alle typer kjøtt og fisk. Hos oss ble det som tilbehør til torsk med paprikasmør i dag :)