Blogg

Ernæringsrådgiver som deler sunne og varierte oppskrifter og tips om kosthold 

Karridressing

Hjemmelaget dressing er undervurdert! Nå skal jeg ikke skryte på meg at denne dressingen er laget helt fra bunnen av, men jeg våger å kalle den hjemmelaget likevel.

De fleste er fullt klar over at man for helsa sin del ikke bør spise store mengder med majones og dressinger. Med tanke på revmatisme og betennelse kan det også være lurt å begrense inntaket siden dressinger og majones ofte inneholder mye omega 6. Likevel, en gang i blant, for eksempel til en god fredagsmiddag, må det være lov :)

Dressingen lages nesten like enkelt som å åpne ei flaske med Thousand Island, men her kan du bestemme smaken selv. Denne varianten er med karri, og er veldig god til kylling!

Karridressing

4 ss majones
3 ss lettrømme

3 ts karri
2 ts sitronsaft
Kayennepepper, salt og pepper

Bland majones og rømme, ha i karri og sitronsaft og smak til med resten av krydderne.

Ønsker du andre smaker enn karri er det bare å eksperimentere. Det er veldig godt med biter av syltagurk i, sammen med litt chilisaus og chilipulver. En veldig god kombo på hamburger blant annet:)