Blogg

Ernæringsrådgiver som deler sunne og varierte oppskrifter og tips om kosthold 

Ratatouille

Ratatouille (som egentlig bare er ei grønnsaksform) er både enkelt, sunt og godt. I denne forma finner du en hel haug av gode grønnsaker som fungerer fint som tilbehør til blant annet kylling, eller som en rett i seg selv. Jeg foretrekker det til pasta! Bruker du fullkornspasta får du gratis fiber med på kjøpet. Det er ikke nødvendig med kjøtt til for her er det så masse godt allerede, og mett blir du!

Ratatouille
Som tilbehør: 4 porsjoner

1 squash
1/2 aubergine
1/2 løk

1/2 paprika
En boks med hakka hermetiske tomater (jeg brukte cherrytomater)
3 fedd hvitløk
6 soltørka tomater
4 ss olivenolje
1 ts tomatpurè
1-2 ts italiensk krydderblanding (i min var det basilikum, oregano og timian)
1 ts salt
1 ts sukker
Litt pepper

Fullkornsspagetti
Fersk basilikum
Revet parmesan

Sett ovnen på 175 grader. Kutt opp squash, aubergine, paprika og løk og ha det i ei ildfast form sammen med de hermetiske tomatene. 

Rør olivenolje, krydder, sukker, finhakka hvitløk, hakka soltørka tomat og tomatpurè sammen i ei skål før du heller det over grønnsakene og blander godt.

Sett den ildfaste forma midt i ovnen og la det stå minst 45 minutter, gjerne en time hvis du har tid. Kok spagetti mot slutten av steiketida. 

Bland ratatouille og spagetti sammen på en tallerken, ha over litt hakka fersk basilikum og masse(!!!) revet parmesan. Snadder!

Her kan du fint bytte ut og mikse med andre grønnsaker, for eksempel søtpotet, gulrot eller kålrabi. Bruk det du liker og har i kjøleskapet :)