Blogg

Ernæringsrådgiver som deler sunne og varierte oppskrifter og tips om kosthold 

Laks med blomkålstappe og brokkoli

Nå er det på tide med en fiskemiddag igjen. Denne er gjort på under en halvtime, så det kan vi like!

Når jeg spiser fisk til middag ender jeg fort opp med laks, torsk eller ørret, stekt med litt salt og pepper i panne eller stekeovn. Enkelt, men ikke så veldig spennende. Tilbehøret derimot, det varieres mye, og det er jo det som gjør hele fiskemiddagen! Foruten byggrynsrisotto og søtpotetstaver som jeg har delt tidligere, er også ulike stapper fint som tilbehør. Denne gangen ble det stappe av blomkål med potet og hvitløk. Med litt brokkoli ved siden av ble dette en enkel, sunn og god middag. Ypperlig for revmatikere og de fleste andre :)

Blomkålstappe med potet og hvitløk
2 porsjoner

½ stort blomkålhode, delt i buketter
1 potet, i biter
1 fedd hvitløk, finhakket
1 ss creme fraiche eller en dæsj med fløte
1 ss smør
Salt og pepper (evt. muskat og andre krydder hvis du ønsker det)

Annet

3-400 gram laks
Salt og pepper
Litt smør til steking

½-1 brokkoli, i buketter

Ha blomkål, potet, hvitløk og ei klype salt i en kjele med vann. Kok opp og la putre i 15-20 minutter. Når blomkålen og potetbitene er møre heller du ut alt vannet og moser til ønsket konsistens. Tilsett creme fraiche og smør og bland godt. Smak til med salt, pepper og eventuelt andre krydder.

Mens blomkål og poteter koker kan du forberede resten. Fisken saltes og pepres, men ikke sett på stekepanna før stappa nærmer seg ferdig. Bruker du porsjonsstykker er fisken ferdig stekt på 5 minutter, når den begynner å flake seg og fremdeles er litt mørkerosa i midten. Husk at det er bedre at stappa holdes varm mens fisken steker enn at fisken stekes tørr mens stappa blir ferdig.

Brokkolien kan du sette på plata i en kjele med litt lettsaltet vann samtidig med fisken, 5 minutter er mer enn nok til å få den gjennomvarm og passe kokt. Når laks, brokkoli og stappe er ferdig legger du alt over på en tallerken og koser deg med middagen :)