Blogg

Sunne og varierte oppskrifter, tips og råd 

Bærpai

I dag har jeg noe skikkelig snadder å dele med dere! Jeg kom over denne bærpai-oppskriften her om dagen, og den frista så voldsomt at den måtte testes ut. Jeg gjorde noen endringer slik at paien ble både sukkerfri og fullkorn, uten at den ble noe mindre god av den grunn! En super dessert for både revmatikere, diabetikere og andre som vil spise godt med god samvittighet :)

Bunn
3 dl fullkornshvetemel
1 dl havremel
4 ts sukrin gold
2 ts tørrgjær
1-1,5 dl melk
2 ss smør, smelta

Fyll
6 dl bær av eget ønske. Jeg brukte 4 dl fryst skogsbærblanding og 2 dl (en boks) hermetiske kirsebær.
1 ss maizenna eller potetmel
5 ss sukrin gold

Bland ingrediensene til bunnen og la den stå å hvile i 20 minutter. I mellomtiden blander du ingrediensene til fyllet.

Trykk bunnen ut i ei paiform, prikk med gaffel, hell over bærblandingen og fordel del fint over bunnen. Jeg brukte ei paiform på 24 cm i diameter.

Stek paien på nederste rille i ovnen på 180 grader i ca. 40 minutter, til du ser kantene begynner å få litt farge og den er gjennomstekt.

Spis paien lunken, enten som den er eller sammen med litt vaniljekesam eller vaniljeis! :) Nam!